sunnuntai 14. marraskuuta 2010

Koirakoulu osa 2

Keskiviikkona oltiin taas Trainer's Choice -koirakoulussa. Tällä kertaa kerrattiin kosketuskeppiharjoituksia naksuttimen kera ja uutena asiana harjoiteltiin kosketusalustaa. Kosketusalustan avulla koiran voi opettaa esim. menemään käskystä petiin, mikä onkin meidän seuraava tavoite Ellun kanssa. Tällä hetkellä harjoitellaan vielä pelkän alustan kanssa: Ellu saa naksuttimesta *click* äänen ja sen jälkeen namin aina kun laittaa tassun alustalle. Siitä sitten lähdetään viemään alustaa pikkuhiljaa petiä kohti, ja lopulta alusta ja naksutin häivytetään ja tilalle otetaan "peti"-käsky. Kätevää! Alustasta on varmasti apua myös tulevaisuuden agility-harjoituksissa. :)

Ellu rauhoittui autoon jo paljon paremmin kuin viime kerralla, joka oli Ellun ensimmäinen kerta boksissa auton takakontissa (aiemmin Ellu on matkustanut boksissa takapenkillä, kun meidän autojen takakonttiin ei boksi mahdu). Ellu tykkäsi boksissa olosta jopa niin paljon, että kun menin häntä harjoituksia varten sisälle hakemaan, oli pikkuinen nukahtanut tyytyväisenä boksin perälle, eikä olisi millään malttanut tulla boksista pois. Harjoitukset menivätkin sitten enemmän tai vähemmän pöhnässä haukotuksien säestämänä. Hyvin Ellu kuitenkin pystyi keskittymään, ja opittiin taas uutta! :)

Ellulla tuntuu tällä hetkellä olevan joku hassu haukkumiskausi meneillään: tummia ja/tai epäilyttäviä hahmoja pitää tuhista tai haukahdella pois reviiriltä. Samanlaista käytöstä on ilmennyt onneksi myös muilla koiruleilla tämän ikäisinä, joten taitaapi olla vain joku tähän ikäkauteen liittyvä juttu. Ollaan yritetty ennakoida tilanteita tosi paljon, ja jos joku epäilyttävä tyyppi lähestyy meitä, niin kiinnitetään Ellun huomio äkkiä meihin, ennen kuin ehtii haukkumaan. Mikäli Ellu ehtii jo haukahtaa, niin silloin huikataan vaan "Mennään!" ja viedään Ellu pois tilanteesta menemällä vastakkaiseen suuntaan. Jonkinlaista kehitystä on tässäkin onneksi jo tapahtunut: tänäänkin kulman takaa pomppasi yhtäkkiä suuri musta pystykorva (omistaja onneksi hihnan toisessa päässä), jota Ellu vähän säikähti, mutta ei haukahtanut, vaikka pystykorva haukkui Ellulle. Ellu saikin paljon namia ja kehuja hyvästä käytöksestään. :) 


Edellispäivänä Taikatuuli ja Minni-koira kävivät meillä telmimässä - olipa menoa! Pikkukoirat jahtasivat toisiaan ja innostuivat välillä vetoleikkiinkin toistensa kanssa. Hyvin tulivat toimeen keskenään. :) Sisällä telmimisen jälkeen kävimme yhdessä vielä kentällä ja päästimme koirat vapaaksi. Heittelimme niille lumipalloja, joita kelpasi ihmetellä: mihin se pallo oikein meni? Aiemmin viikolla meillä vieraili myös jackrussellinterrieri Stella, jonka kanssa leikkiminen myös meni hyvin. Pentujen temmellystä on kyllä niin hauska katsella! Niillä näyttää olevan niin hauskaa että tulee itsellekin pakosta hyvä mieli. :) Lisäksi tapasimme siskoni labbiksen Tarmon nyt toista kertaa. Ellu ensin haukahteli Tarmolle, käsittääkseni vain innostuksesta, koska häntä heilui ja olisi kovin halunnut Tarmon luo, mutta veimme Ellua aina poispäin, jos haukkui. Lopulta koirat pääsivät tervehtimään ja jahtamaan toisiaan takaa - tai tässä tapauksessa pieni valkoinen Ellu jahtasi isoa ruskeaa Tarmoa ympäri kenttää. :D Aikamoinen näky!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)