torstai 24. marraskuuta 2011

Agiliitämistä ja temppuilua!

Viime lauantaina treffasimme pitkästä aikaa Minni-koiran ja menimme porukalla Hervantajärven metsiin samoilemaan. Ellu ja Minni juoksivat mökkyräisessä maastossa kuin vanhat taitajat ja jahtasivat ja jallittivat toisiaan kerta toisensa jälkeen paikoin melko mutaisestakin maasta huolimatta. Vähän ihmettelimme, kun Ellu oli metsässä jotensakin äreä Minnille, murisi ja ärisi välillä, kun kutsuimme koirat luokse ja annoimme namia - syy selvisikin sitten kotona, kun huomasimme, että Ellulla oli alkanut juoksut - TAAS. Kolmannet juoksut jo tänä vuonna! Mutta voipi näinkin olla, googlettelun ja kirjojen selailun jälkeen selvisi, että narttukoirien juoksut on koirasta riippuen 1-3 kertaa vuodessa. Jotenkin sitä oli itse niin jämähtänyt ajatukseen kaksista juoksuista vuodessa, mutta näinpä meillä sitten onkin kolme. Huh!

Parastahan näissä juoksuissa oli ajoitus: lauantaina siis tosiaan alkoivat ja sunnuntaina oli luvassa Tapien ( =Tampereen pikkukoirat ry) järkkäämä agilityyn tutustuminen. Way to go! Siinä sitten paniikkisähköpostien jälkeen onneksi selvisi, että Ellu saa osallistua agilityyn, kunhan laittaa juoksuhousut jalkaan ja vuorottelee kentälle myös agiliitämään tulevan uroksen kanssa. 

Agitutustuminen pidettiin Meirän hallilla (http://www.meiranhalli.com/), ja siellä oli suoraan sanottuna SUPERKIVAA! :) Ellu oli innoissaan, kun pääsi hyppelemään esteitä ja juoksemaan putken läpi. Ohjaajamme kehui, että Ellussa olisi paljon potentiaalia agiliitäjäksi, niin hyvin se kuulemma suoritui asioista ensikertalaiseksi - ja hauskahan sitä Ellun menoa oli katsellakin! Näytti todella pieni koira nauttivan liitämisestä. :) Näin tutustumiskerralla ehdimme katsastaa vain putkeen menemisen, esteen yli hyppäämisen ja kontaktiesteen, mutta hauskaa oli silti! Onkos lukijoilla suositella mitään hyviä agilityn alkeiskursseja? Ohjaajamme vinkkasi Ideaparkin vieressä sijaitsevasta Sportdogparkista ja sen kursseista, mutta oisko lisää vertailukohteita ja kokemuksia? 

Loppuun vielä video yhdeltä illalta, kun kokeilin Ellun kanssa joitain tuttuja temppuja lenkiltä ylijääneiden namien kanssa:5 kommenttia:

 1. Ellua juoksuttaakin nyt oikein kunnolla! :)

  VastaaPoista
 2. Voih, taas juoksut... Mutta onneksi pääsitte agilityyn, kun se on niin kivaa! Koirakoutsi, SportDogPark ja Procanis (Mouhijärvellä) järjestävät kursseja ympäri vuoden, ne on vaan aika paljon kalliimpia, kun seuroissa. Me käytiin kesällä SportDogParkissa Lunan kanssa alkeiskurssi ja se oli ihan tehokas. Ellu on kyllä mahtava temppukone videosta päätellen :)

  VastaaPoista
 3. Kiitti vinkeistä! Täytyypi googlailla ja vähän vertailla...me ollaan nyt alustavasti ilmoittauduttu SportDogParkin alkeiskurssille, joka alkaa tammikuussa, mutta sen tarkoista aikatauluista ei vielä oo tietoa, niin täytyy katsoa, miten se sitten sopii meille.

  Juu Ellu on pieni temppukone :D Se tykkää hirmuisesti tehdä kaikki temppuja ja opetella uutta, välillä vaan on niin kikseissä että uuden tempun opettelu saattaa kestää, kun toinen vaan tarjoaa kaikkea mitä on jo harjoiteltu. :D

  VastaaPoista
 4. Kivaa, että tekin olette alkaneet agilityn! Varmasti SportDogParkissa on pätevää opetusta. Itse tykkään todella paljon Mouhijärven Procaniksesta. Heidän kouluttajansa ovat todella ammattilaisia ja opetusfilosofia ja -metodit meille sopivia. Hidas ja perusteellinen sekä hyvin perusteltu etenemistahti agilityssä on mun ja Martin juttu :-) Tsemppiä Ellulle juoksuihin!

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)