perjantai 24. syyskuuta 2010

Pienokainen kipeänä

Huhhei, mikä päivä takana! Aamulla vähän ihmettelimme, kun Ellulla oli veto jotenkin poissa, eikä ruokakaan oikein maittanut. Ajattelimme, että hän on varmaan vain väsynyt, ja niinpä Villen mentyä kouluun meikäläinen otti päikkärit Ellun kanssa sohvalla. Nukuimme monta tuntia, jonka jälkeen tarjosin Ellulle uudestaan ruokaa. Oma ruoka ei kelvannut, kävi vain haistamassa kuppia, joten kokeilin pientä määrää lämmitettyä rusinatonta maksalaatikkoa, joka onneksi maittoi. Tämän jälkeen Ellu meni taas nukkumaan, mikä ihmetytti - missä on parsonenergiabuustaukset? 

Kun Ellu seuraavan kerran heräsi, kävimme ulkona pissillä ja tulimme pian takaisin sisälle, kun Ellua ei kiinnostanut ulkona oikein olla. Leikkimisestäkään koiruli ei innostunut, vaan kiipesi väsyneenä syliini. Pitäessäni Ellua sylissäni, huomasin, miten paljon pienokainen tärisee ja on jotenkin kovin lämpimän oloinen - kuumettahan se. Huolestuin kovasti ja soitin Hervannan eläinlääkäreihin, josko sieltä saisi ajan. Heillä oli valitettavasti kaikki ajat jo menneet, ohjeistivat soittamaan päivystävään Tuhatjalkaan. Sieltä olisi ajan saanut vasta iltakahdeksaksi, johon asti en halunnut odottaa. Alkoi suunnaton soittelurumba kaikkiin Tampereen eläinlääkäriasemille, ja lopulta tärppäsi ja sain ajan Nekalan Koirasta ja Kissasta puoli kuudeksi. Iltapäivästä Ellu hieman virkistyi ja tykkäsi olla ulkonakin, ruokakin jo maittoi paremmin - saatettiin Villen kanssa jo hieman huokaista helpotuksesta.

Lääkärillä sitten selvisi, että Ellu on todennäköisesti saanut sivuoireita maanantain ensimmäisestä rokotuksesta (rokotus on tavallaan aiheuttanut samoja oireita kuin taudit, joita ehkäisee). Lääkäri määräsi kuumeeseen ja kipuun lääkkeitä, joilla kuumeen pitäisi pieneltä laskea. 

Nyt iltasella Ellu on taas jo ollut enemmän oma reipas itsensä, varmaankin lääkärin antama ensimmäinen kuumelääke jo hieman vaikuttaa. Katsellaan nyt viikonlopun ajan, että miten hän jakselee, mutta näiltä näkymin kaikki näyttäisi jo hyvältä. :)
Mutta jo oli päivä! Toivottavasti tällaisia ei tule tulevaisuudessa lisää...

6 kommenttia:

 1. Paranemisia Ellulle <3 Huolen määrä on kyllä kauhea, kun koirilla on jotain vaivaa! Onneksi Ellu on jo parempaan päin!

  VastaaPoista
 2. Juu, onneksi pienokainen on nyt illalla ollut ihan ellumaisella tuulella - mielettömästä pedin petauksesta sen tietää. :)

  VastaaPoista
 3. Hyvä, että kaikki selvisi!! Kyllä olen jo odotellutkin tietoa, mikä pikku-Ellua vaivasi :)
  Rokotukset voivat tosiaan joskus aiheittaa ikäviä oireita :(. Mutta hyvään lääkäriin olitte päässeet, voimme suositella :)

  Riitta

  VastaaPoista
 4. Kantsii sanoa seuraavalla rokotuskerralla että tuli sivuoireita, niin eläinlääkäri voi kokeilla antaa eri merkkistä rokotetta. Niissäkin on eroja, toista voi sietää paremmin kuin toista. Meillä Pepperillä turposi eka rokotuksen jälkeen silmänympärykset ja huulet ja oli vaisu ja väsynyt. Tehostekerralla annettiin eri merkkinen rokote ja siitä ei tullut oireita.
  Parempaa vointia pikku Ellulle!

  VastaaPoista
 5. Pikaista paranemista Ellulle! Toivottelee Ruu-sisko ja muu lauma.

  VastaaPoista
 6. Kiitokset paranemistoivotuksista! Tänään lauantaina Ellu on voinut jo tosi hyvin, yksi kuumelääke annettiin varmuudeksi vielä, mutta huomenna ei enää. On ollut jo ihan reipas ja iloinen, peuhannut meidän kanssa ihan kuin ennenkin. :)

  Anne, kiitokset vinkistä, ehkä tosiaan joku toinen rokotemerkki voisi Ellulle sopia paremmin. Onneksi ei ollut mitään tämän vakavampaa kuitenkaan! Pelästyttiin kyllä Villen kanssa paljon.

  Ellulta terkkuja kaikille! Nyt pikkuinen tutii jo pedissään tyytyväisenä. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)