sunnuntai 7. marraskuuta 2010

Koirakoulua ja uusia harjoituksia

Huh, kylläpä on aikaa vierähtänyt viime päivityksestä! Syynä tähän on se, että meikäläinen sairasti parisen viikkoa hirmuisessa taudissa - nyt on onneksi olo jo paranemaan päin. :) Mutta se minusta, tämähän on Ellun blogi!  

Ellun kanssa aloitettiin viime viikolla koirankoulutuskurssi yhdessä Ellun sisarusten ja Lulun pentujen, Armin ja Konnan, kanssa. Kurssi alkoi maanantaina koirakouluttaja Tommy Wirénin luennolla "Miten koira oppii". Torstaina oli sitten vuorossa harjoituksia, niissä ohjaajana toimii Jaana Rajamäki. Harjoittelimme torstaina naksuttimen ja kosketuskepin käyttöä koira kerrallaan. Ellua ensin vähän jännitti tulla tilaan (uusi paikka, uudet ihmiset, ja autossa uudessa häkissä istuminen ja oleminen varmaan aiheuttivat stressiä), mutta rentoutui sitten onneksi muutaman harjoituksen jälkeen. Naksutinta emme Ellun kanssa vielä kokeilleet, mutta kosketuskeppiharjoitukset menivät tosi hienosti, ne Ellu hoksasi nopeasti. Kosketuskeppiharjoituksissa koiran tarkoituksena on koskettaa kosketuskepin päätä kuonollaan, jolloin saa namin -> koira siis ehdollistetaan tähän liikkeeseen, jota hyödynnetään sitten muussa opetuksessa ja harjoituksissa (koiran voi tällä tavalla esim. opettaa laittamaan valot päälle, seuraamaan vierellä, olemaan rauhallisesti eläinlääkärin käsittelyssä yms.).

Kotona olemme jatkaneet kosketuskeppitreenailua, joka sujuu hyvin. Naksuttimen saamme ensi viikolla, sitten pääsemme sitäkin treenaamaan. Lisäksi ollaan Ellun kanssa jatkettu käsittelyharjoituksia (Ellu seisoo pöydällä tutkittavana, kuten eläinlääkärissä) ja nyt on harjoittelun alla myös talvitakkiin totuttaminen. Ellulla kun menee toimintakyky heti kun takin laittaa päälle. Olemme opettaneet häntä takkiin samalla tavalla kuin pantaan, eli takki = paljon kivoja asioita, kuten namia ja leikkejä. Eiköhän se siitä. :) 

Tällaisia pikakuulumisia tällä kertaa! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)