perjantai 10. joulukuuta 2010

Koirakamuja ja talven riemua

Talvi on todellakin saapunut Hervantaan, sillä kun ikkunasta ulos katselee, näkee silmänkantamattomiin vain ihania lumisia kinoksia ja valkohuippuisia puita. Ihanaa! Ellukin on tykännyt talvesta tosi paljon: kadunviertä ei millään jaksa tepsutella, vaan nietoksiin on ihan pakko päästä hyppelemään ja pomppimaan. Lisäksi lumi on niin ihmeellistä, että sitä pitää kuonolla oikein kunnolla kaivella ja haistella - välillä on nenu niin syvällä lumessa, että vain korvanpäät näkyvät!

Yhtenä päivänä kokosimme uutta työpöytäämme olkkarissa, ja laitoimme Ellun siksi ajaksi eteiseen. Kuulimme jonkin ajan kuluttua hassua ääntä eteisestä ja menimme katsomaan mitä Ellu puuhasi: siellähän se koirulimme iloisesti loiskutteli vettä tassulla vesikiposta! Laitoimme pyyhkeen kipon alle ja jatkoimme pöydän kokoamista. Hetken päästä katsastimme taas Ellun tekemisiä ja kohtasimme tällaisen näyn:Onneksi Ellu-neiti ei ole tämän tapauksen jälkeen enää vettä läiskytellyt, edes yksin ollessaan. Toivottavasti jäi tähän yhteen kertaan! :D 

Koirakamuja olemme myös nähneet, sillä Ellu on päässyt telmimään Bella-borderterrierin ja Minni-parsonin kanssa aina silloin tällöin. Tänään kävimme Minnin kanssa läheisessä koirapuistossa, jossa pennut saivat jahdata toisiaan ja purkaa energiaa. Hauskaa näytti niillä kahdella kyllä olevan! Ulkoleikkimisen jälkeen tulimme vielä meille sisälle lämmittelemään, ja Ellu ja Minni jaksoivat vielä pitkään tuhista keskenään.

Hihnakäyttäytymisessä ollaan nyt alettu pitämään "hihnapäiväkirjaa". Kirjataan siis toisin sanoen ylös, miten ulkona on milläkin lenkillä / pisulla mennyt hihnakäyttäytymisen kannalta. Päädyttiin tähän, jotta pystytään samalla seuraamaan, tehdäänkö edistystä vai ei. Ja onhan sitä edistystä tapahtunut. Ellulla on hienot hetkensä, jolloin se tarjoaa itse kontaktia ja pysyy hienosti vieressä - toisaalta on myös niitä parsonpamaushetkiä, jolloin hihna kiristyy melkeinpä jokaisen eteenpäin vievän askeleen jälkeen. Eteenpäin ollaan hihnakäyttäytymisessä kuitenkin päästy, mikä on tosi hyvä. :) Harjoitusta vain paljon!

Ai niin, käytiin nyt vihdoinkin ostamassa Ellulle uusi kuljetusboksi. Mukaan Koiraliike Teemeristä lähti ruskeanvärinen Clipper 3, johon Ellu heti kotona innolla tutustui! :) Boksia on jo kerran matkanteossa testattukin ja hyvin meni - kunnon sisäänajo boksilla tapahtuu kuitenkin lauantaina, kun vierailemme kotonamme Salossa. Uskoisin, että Ellu tykkää matkustella tässä uudessa boksissaan, sen verran hyvin hän siellä näytti viihtyvän. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)