torstai 2. joulukuuta 2010

Koirakoulu osa 5 - viimeinen kerta

Keskiviikkona oli koirakoulumme viimeinen kerta (snif), jolloin harjoiteltiin luopumista. Harjoitukset toteutettiin namien avulla: nameja pidettiin kädessä nyrkissä, ja nyrkki koiran pään korkeudella. Kun koira lopetti käden haistelemisen ja veti kuononsa pois, naksautettiin ja annettiin nami. Pikkuhiljaa alettiin sitten pidentämään matkaa, joka koiran pitää vetäytyä, ja lopulta otettiin käsky mukaan (naksun tilalle). Ellulla harjoittelu jäi valitettavasti melkeinpä välistä, kun ei jaksaneet namit kiinnostaa: kana ei maistunut tällä kertaa ja kiinnostus lopahti, kun Ellu ei ihan heti ymmärtänyt, mitä pitää tehdä. Tehtiin sitten perus keppitreeniä Ellun kanssa, jotta saatiin hänet keskittymään edes johonkin - tähänkin tarvittiin avuksi lainanameja Konnalta (muistaakseni siankieltä tai -sydäntä), mikä auttoi jonkin verran. Opit saatiin kuitenkin taskuun, ja se on hyvä! :) 

Todettiin kurssilla Jaana-ohjaajan kanssa, että Ellu on vähdän ADHD, kun kaikki (namit, ympäristö, ihmiset, hajut...) kiinnostaa koko ajan ja ne vie kiinnostusta pois itse toimimisesta ja harjoittelusta - tärkeää Ellun kanssa onkin siis saada se ensin kiinnostumaan uudesta toiminnasta, jota ollaan harjoittelemassa ja saada mahdollisimman paljon ja tiheästi tehtyä toistoja ja annettua namipalkintoja, jotta kiinnostus ei lopahda alkuunsa. Jaana antoi hyväksi neuvoksi keppitreenillä aloittamisen: näin Ellu saadaan keskittymään ensin keppitreeniin, josta on helpompi jatkaa jonkin uuden asian opetteluun. Tätä neuvoa on sitten toteutettukin kotona ennen oppien opettamista, eli kosketustreeniä joko keppiin tai käteen ennen harjoittelua. :)

Tänään saatiin vihdoinkin ostettua Ellulle uusi panta! Kamalaa, miten senkin osto on vaan venähtänyt ja venähtänyt eteenpäin...päädytiin lopulta sitten ostamaan sisaruksillakin nähtyjä Hurtan pantoja. Kävi kyllä tuuri, olivat nimittäin Mustissa ja Mirrissä alennuksessa! :) Samalla tuli ostettua muutama uusi puruluu, joista varsinkin krokotiilin muotoinen nyppyläinen luu sai heti hännän heilumaan vimmatusti!

Nameista viisastuneena kävin tänään S-marketissa ostamassa Ellulle siankielen - tuntui näin kasvissyöjänä kieltämättä (hehheh) hieman oudolta ostaa possunkieli, mutta kunhan Ellu tykkää niin hyvä niin. :) Muistelin, että kyllä meidän perheen Emmi-koira ainakin kielestä kovin piti, ja vahti aina kuola valuen keittokattilan vieressä kypsymistä odotellen...saas nähdä miten Ellun kanssa käy, mahtaako rynniä peräti keittiön koiraportin läpi hyvien tuoksujen perässä!

Tällaisia kuulumisia tällä kertaa. Koulutuksessa menossa tällä hetkellä on tuo luopumisharjoittelu ja peruskäskyjen kertausta sekä niiden harjoittelemista häiriötekijöiden kanssa. Tekemistä riittää siis, mutta se on kiva vaan! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)