sunnuntai 30. tammikuuta 2011

Tavallista arkea :)


Jes, näiltä näkymin meidänkin viikottaiset koirakouluttamiset jatkuu: saatiin nimittäin paikka Herwoodin Hauvojen Eskarikurssilta! Sinne sitten suuntaamme 20.2. lähtien. Ihana jatkaa koirakursseilua! Onhan kotonakin kouluttaminen toki kivaa ja antoisaa, mutta koirakoulussa tuo häiriötekijöiden (muut koirat, ulkoilma, uudet hajut, ihmiset yms.) sietokyvyn harjoittelu nousee ihan uudelle tasolle. Ellun tapauksessa nimenomaan tuota häiriötekijöiden kanssa treenamista odotan ainakin innolla: kotona ja ulkosalla Ellu kyllä noudattaa käskyjä hyvin ja ottaa kontaktiakin, mutta erilaiset äänet ja varsinkin toiset koirat (lenkillä ohitustilanteet) katkaisevat yleensä kontaktin. Tätä siis lähdemme treenailemaan! :) Toivottavasti treeniryhmä on kiva ja tulemme taas oppimaan jotain uutta. 


Täällä kotosalla ollaan nyt hiottu noita peruskäskyjä. Leikin ohella lelun kanssa ollaan jatkettu irti-, istu- ja maahan-käskyjä ja vieraiden saapuessa ollaan treenattu nätisti odottamista. Nyt kun ovikello soi, Ellu haukahtaa aina muutaman varoitushaukun, jonka jälkeen käskytämme hänet istumaan ja odottamaan tiettyyn paikkaan eteisessä. Sitten vieraat tulevat sisään ja ottavat ulkovaatteensa pois, minkä jälkeen vapautamme Ellun ja hän saa mennä nuustamaan vieraita (suuren suurella innolla ja häntä hurjasti vispaten, tietysti!). 

Naksutinkoulutustakin ollaan jatkettu. Opetin Ellun menemään kuljetusboksiinsa kosketusalustan ja naksuttimen + namien avulla, ja nyt hän osaa tämän toiminnon käskyllä "boksiin!". Hauska katsella tuossa naksutinkoulutuksessa, miten pienen koiran aivot oikein raksuttaa, kun se miettii, mitä pitää tehdä.  Ehkäpä naksutinkoulutuksen nimi pitäisikin nimetä uudelleen raksutinkoulutukseksi, heh... :)

Seuraavan viikon treenauskohteena olisi erityisesti luoksetulon vahvistamisen jatkaminen (sisällä vielä, ulkona ei oikein uskalla nyt juoksujen takia treenailla) ja kontaktin vahvistaminen.

2 kommenttia:

 1. Tsemppiä eskarilaiselle, samassa koulussa treenattiin Nemon kanssa viimeisimmäksi. Ja kuulemma Lunan sisko treenaa siellä myös nyt!

  Voi kun meilläkin toimisi toi ovikellon soidessa istu-paikka käsky... Meidän on aina pakko laittaa koirat boksiin/vessaan, kun tulee vieraita, sillä ne hyppii silmille.. Ehkä sen vielä voisi yrittää opettaa uudelleen, käy vaan niin harvakseltaan porukkaa kylässä, että se on aina sitten NIIN hieno hetki, että... ;D

  Miten Ellu muuten on, kun te tulette kotiin? Saatteko rauhassa laittaa takin ensin naulaan jne? Meillä Seppo saa, mutta minä en :/ ;)

  VastaaPoista
 2. Moikka! Ootellaan kyllä innoissaan tota eskaria. Ihanaa, että se on täällä Hervannassa, niin ei tartte matkustaa busseilla mihinkään kauas, niinkuin pentukurssin kanssa piti (se oli Pirkkahallin parkkikselle, joka tarkoitti käytännössä sitä, että jouduttiin meneen Hervannasta keskustorille ja siellä vielä vaihtamaan bussia -> matkoihin meni ihan hirmuisesti aikaa).

  Kyllä Ellukin hyppii, sitten kun se saa mennä noita vieraita tervehtimään. Ollaan siinä ohjeistettu, etteivät huomioisi Ellua, mikäli kaikki tassut ei oo maassa -> kaikkien kohdalla tää muistutus ei vaan toimi, joten hyppimistä pitää vielä hioa. :)

  Kun me tullaan kotiin, niin Ellu on nätisti, kyllä se innoissaan on aina, mutta odottaa-käskyllä odottelee vuoroaan nätisti. Eli otetaan takit ja kengät pois ja sitten huomioidaan häntä (joskus ollaan jonkin aikaa ihan huomioimattakin kun ollaan tultu kotiin ja kutsutaan sitten parin minuutin päästä hänet luokse lelliteltäväksi.) :) Mä luulen että toi huomioimattomuus on omistajille (ainakin mulle) tosi vaikeaa, mut pitää vaan muistaa et se on koiran parhaaksi -> oman johtajuuden painotusta.

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)