keskiviikko 9. maaliskuuta 2011

Ensimmäinen junamatka ja muita kuulumisia

Hiihtolomalla kävimme kotikaupungissamme Salossa pyörähtämässä. Siellä Ellu pääsi nauttimaan kavereiden ja perheenjäsenten antamasta huomiosta ja metsässä vapaana juoksentelusta - taisi olla pikkuisella mukavat lomapäivät. Kävimme myös ihmettelemässä kaveriemme marsujen ja rottien tuoksuja: olimme kylässä kavereillamme Ellun kanssa ja heidän pikku lemmikkinsä olivat toisessa huoneessa esteen takana. Ellu tietysti haistoi pikkueläimet ja olisi kovasti halunnut niihin päästä tutustumaan (ja kenties upottamaan hampaansakin...). Niin se vietti vaan koiraa vie! :) Aijuu, ja lisäksi Ellusta löytyi pieni pianisti: Ellu nimittäin tökki kovin innoissaan pianon koskettimia ensin kuonollaan ja sitten tassuillaan... :D

Paluumatkan Tampereelle taitoimme junalla. Se oli Ellun ensimmäinen junamatka, mutta meni kaikista jännityksistämme huolimatta onneksi oikein hyvin. Matkasimme ensin Salosta Pasilaan, jossa odotimme vaihtoa 20 min, ja Pasilasta lopulta Tampereelle päin. Ensimmäinen junamatka sujui leppoisasti, Ellu istuskeli ensin sylissä, mutta siirsimme hänet hetken päästä boksiin nukkumaan. Sieltä Ellu hieman murahteli välillä outoja ääniä, mutta nukahti lopulta.

Pasilassa käytimme odotusajan hyväksemme ja treenasimme kosketusharjoituksia - taisivat ohikulkevat ihmiset hieman ihmetellä, että mitä oikein puuhasimme, kun Ellu kosketteli nenullaan nurinpäin olevaa pahvikuppia ja sai palkinnoksi naksun ja namin...
Pasilan päässä huomasimme laiturilla odottaessamme toisen koiran, joka oli myös tulossa lemmikkieläinvaunuun. Annoimme koirien pikaisesti haistaa toisiaan ja menimme sitten perätysten sisälle junaan. Tämäkin matka sujui oikein hyvin: toinen koira oli onneksi rauhallinen ja nukkui emäntänsä jalkojen juuressa koko matkan, ja Ellu puolestaan tuhisi tyytyväisenä boksissaan, välillä vällyjä hurjasti pedaten ja sitten taas nukahtaen.

Nyt Tampereella elo on jatkunut melko samanlaisena kuin ennenkin lomaa. Hampaita olemme ahkerasti jumpanneet - meikällä on molemmat peukunpäät ihan hellinä kun olen niitä neljää hammasta kovin painellut...toivottavasti ne siitä oikenevat kohdilleen!4 kommenttia:

 1. Kiva lukea näitä Ellun kuulumisia :) Mukavaa, että ehditte kirjoitella.

  VastaaPoista
 2. Hauska kuulla, että näitä on kiva lukea! :) Tää on kyllä kätevä tää blogi, tulee samalla kirjattua ylös Ellun koulutusedistymistä yms. :)

  VastaaPoista
 3. Toi pikku pianisti on hauska :) Kiva kuulla, että junassa matkustaminen meni noin hienosti! Pari kertaa olen harkinnut koirien kuljettamista junassa, mutta ei ole tullut vielä kokeiltua.

  VastaaPoista
 4. Juu, oli kyllä helpotus kun se junamatka meni hyvin, meillä oli kaikenmoiset kauhuskenaariot junavaunussa haukkuvista ja tappelevista koirista päässämme... :D Parempi näin päin että meni hyvin, uskaltaa sitten joskus toistekin astua junan kyytiin!

  Hehe, Ellu on kyllä aikamoinen musisoija, oli hauska katsoa sitä kun se tutustui pianon saloihin: ensin tökki hitaasti ja varovaisesti kuonollaan ja kokeili koskettimia, mutta sitten kun hiffas että niistä lähtee ääni niin alkoi oikein kovin läimäytellä tassuilla! Piano ei tosin välttämättä tästä niin kovin tykännyt... :D

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)