keskiviikko 2. maaliskuuta 2011

Hammaskuulumisia, osa 3

Eilen kävimme taas näyttämässä Ellun hampaita Pirkkalan Oiva -eläinklinikalla nyt jo hyvin tutuksi tulleelle lääkärillemme Unnalle. Edistystä on tapahtunut, mutta jumppaamaan joudutaan: Ellun alakulmahampaat on hyvällä mallilla (jes!), mutta niitä pitäisi saada jumppaamalla (= sormin painetaan hampaaseen tasainen paine) siirrettyä muutama milli sivummalle. Sellaisenaan jumppaamalla ne eivät kuitenkaan voi oikealle paikalle siirtyä, koska molemmin puolin ylähammas on siirtymisen tiellä. Jumppaamme siis yhteensä neljää hammasta: alakulmahampaita sivummalle eteen sekä niiden tiellä olevia ylähampaita ( = toinen kulmahammas ja etuhammas) taaksepäin.

Tänään aloitimme jumppaamisen lyhyillä jumppahetkillä. Ellu istui Villen sylissä ja minä painelin hampaita. Hetki aina painettiin ja sitten annettiin pieni kananpala, ja sitten taas jatkettiin. Yllättävän hyvin Ellu antoi niitä hampaita painella, tosin nyt puhutaan vielä ihan sekunneista - näillä ensimmäisillä kerroilla on tarkoituksena saada Ellu lähinnä tottumaan tähän koko hommaa, myöhemmin sitten aletaan pidentämään aikaa. Tarkoituksena olisi 3-4 kertaa päivässä jumppailla kutakin hammasta aina muutaman minuutin ajan. Paljon siis on tiedossa tätä jumppaamista! Alakulmahampaat ovat suht helposti paineltavissa, mutta nuo ylähampaat ovat kinkkisemmät, varsinkin kun se yläkulmahammas on todella terävä - mulle kehittyy tän myötä varmasti aikamoiset rautasormet, heh. Nyt vain sormet ristiin että jumppaus toimii!

Tällaisia tällä kertaa. Huomenna suuntaamme moikkailemaan sukulaisia Saloon, jossa viivymme sunnuntaihin asti. Sunnuntaina sitten luvassa Ellun ensimmäinen junamatka Tampereelle!

2 kommenttia:

  1. Voi Ellua! Hauskoja hieromishetkiä ja tsemppiä jännälle junamatkalle! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)