sunnuntai 5. kesäkuuta 2011

Kesän alkua

Kesä on saapunut ja sen mukana ihanat uudet tuoksut, ruoho, jännittävät pikkulinnut, kukkaset ja pupunpapanat (alias "voimanapit") - ulkona riittää siis pikkukoirallamme paljon ihmeteltävää ja haisteltavaa. Hihnakäyttäytymistä olemme saaneet kesän tultua hioa todella paljon, mutta nyt on taas alkanut sujua mallikkaasti. Loppukeväästä Ellu säntäili ulkona paljon tuoksujen perässä (ja myös lintujen!), minkä takia palasimme hihnakäytöksessä opettelun alkujuurille - se onneksi kannatti, nyt Ellu kulkee taas mallikkaasti hihnassa, vaikka lintujen perään se vielä kovin onkin. 

Jännittäviä päiviä on riittänyt myös muutenkin, ollaan ahkerasti käyty koirapuistoissa missä ollaan tavattu mm. seitsemän chihuahuan lauma ja eksynyt linnunpoikanen.

Koirapuistoista ja lenkeiltä ollaan myös löydetty MONIA IHANIA KEPPEJÄ. Näitä mahtis keppejä ollaan nyt alettu käyttää myös koulutuksen apuna, sillä ne näyttää olevan Ellulle ihan superpalkinto, minkä eteen se tekee mitä vain - kontakti on taattu kun on keppi (tai vaihtoehtoisesti käpy) kädessä! Varsinkin lenkkien ohitustilanteissa kepit on olleet todellisia pelastajia, joilla Ellun huomion saa nopeasti toisesta koirasta kääntymään ulkoiluttajaan. \o/

Eilen lauantaina meidän kotona oli hurja meno, kun saimme muutamaksi tunniksi hoitoomme Minni-parsonin. Ensin Ellulla ja Minnillä oli jonkin verran narttujen välistä toistensa mittailua ja ärinää, mutta loppujen lopuksi kaksikko leikki ja paini melkeinpä koko ajan kun Minni oli kylässä. Välillä piti ottaa tyttöset jäähylle syliin rauhoittumaan kun eivät osanneet itse rauhoittua, minkä jälkeen paini jatkui taas. :)

Koirakoulukin ollaan ehditty aloittamaan Herwoodin Hauvoissa, mutta siitä lisää ensi kerralla, jottei tästä postauksesta tule ihan ylipitkää. Loppuun vielä kuva Ellusta piilottamassa luuta meidän pyykkikoriin...


4 kommenttia:

 1. Kivoja kesäkuvia :) Ja kiva kuulla, että teillä hihnakäytös sujuu! Meillä on samanlaista rimpomista Lunan osalta, joten täytyisi taas ottaa itseä niskasta. Pieniä pätkiä mennään ihan jees, mutta ne linnut on kyllä aika vastustamattomia ja toisille koirille täytyy rähjätä. Täytyy varmaan mennä nyt täällä kaupungissa kadun varteen ja opetella sitä ohittamista, koiria kun vilisee verrattuna sinne Pirkkalan maisemiin. Jos kesällä törmätään parsonlenkillä, niin tarvii haastatella teitä oikein livenä, mitä kikkoja teillä on tuossa koulutuksessa :)

  VastaaPoista
 2. Juu, ehdottomasti saa haastatella :D Ollaan kyllä kaikenmoisia kikkoja kokeiltu - toisia huonommalla ja toisia taas paremmalla menestyksellä. :) Toivottavasti mekin ehdittäis joskus parsonlenkkeilemään, mä oon ollu aina sillon kun se on ollut niin iltavuorossa :( Ois niin kiva nähdä parsonisteja!

  VastaaPoista
 3. Me ollaan oltu vähän laiskoja lenkkeilijöitä.. :) Mutta pakko meidän on joku kerta osua samaan aikaan paikalle!

  VastaaPoista
 4. No niin on! Ja ellei muuta niin tehdään kuule omat koiratreffit! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)