keskiviikko 3. elokuuta 2011

Kärpästä mä metsästän...ja toiset juoksut!

Huhhei, onpas kirjoittaminen taas jäänyt! Pahoittelut lukijoille! 
Ellulla alkoi muutama päivä sitten toiset juoksut. Juoksuhousut jalassa pikkuinen istuskelee nyt sitten nurkissa ja osoittaa mieltään - ekoihin juoksuihin verrattuna tällä kertaa näyttää kuitenkin pitävän housuja himpan verran mieluummin, ainakin leikkiminen sujuu aivan entiseen tahtiin. Juoksuista johtuen Ellu lepäilee tavallista enemmän, mutta lenkillä energiaa taasen pisaa! Kovaa vauhtia mennään nenä maassa ja haistellaan mahdollisten poikaystäväehdokkaiden jäljet tarkasti. 


Herwoodin hauvoissa aloitettu toko-koirakoulu (alkeet) jäi valitettavasti vähän kesken, kun ihana koirakoulun vetäjämme Anu muutti toiselle paikkakunnalle. Nyt olemme jonossa seuraavaan ryhmään, innolla odottelemme, koska pääsemme taas jatkamaan tokoilua. Hyvin on tokoilu Ellun kanssa lähtenyt käyntiin, vaikka vielä kovin alkupäässä ollaankin. Seuraavanlaisia liikkeitä harjoittelimme koirakoulussa:

- Perusasento
- Perusasennosta maahanmeno ja siinä pysyminen, vaikka omistaja kävelee poispäin
- Luoksetulo ja siitä asettuminen perusasentoon 
- Esteen yli hyppääminen ja hypyn jälkeen omistajaan päin kääntyminen
- Seuraaminen
- Liikkeestä pysähtyminen 

On ollut huima seurata Ellun kehittymistä tuolla koirakoulussa. Ensimmäiset pari tuntia menivät lähinnä (niin omistajan kuin koirankin) ihmetellessä, että mitähän täällä tulisi tehdä. Kontakti oli hukassa ja Ellua kiinnostivat muut koirat, hiekkaan kuoppien kaivaminen ja käpyjen natustaminen. Siitä eteenpäin olikin sitten pelkkää parannusta ja kehitystä: kontakti parani tunti tunnilta ja Ellu jaksoi yhä paremmin keskittyä liikkeisiin. Haastavinta oli aina viimeinen vartti (koirakoulukerta kesti aina tunnin), jolloin kontakti ja kiinnostus alkoi Ellulta hiipua - silloin vedimme yleensä ässän hihasta, eli supernamia tai kepin / kävyn kontaktia parantamaan. Päästäisiinpä taas pian harjoittelemaan tokoilua ihan kurssilla!

Pääsimme myös Tapien (Tampereen pikkukoirat ry:n) järjestämälle, viikonlopun kestävälle Verijälkeen tutustuminen -kurssille, mutta Ellun juoksujen takia päätimme jättää kurssin ja antaa paikkamme jonottajille. (Kurssin vetäjän mukaan myös juoksuinen narttu olisi voinut osallistua kurssille, kunhan olisi pysytellyt autossa ennen omaa vuoroaan, mutta ajattelimme, että selkeintä on, kun kokeilemme verijälkeä sitten kun Ellu on taas juoksuistaan selvinnyt. Ei sitten mene muiden koirien pasmat sekaisin Ellun hajusta ja Ellukin pystyy varmasti paremmin keskittymään, kun keskittyy vain verijälkeen.) Mutta verijälkeä varmasti kokeilemme vielä joku päivä, kiinnostaa nimittäin paljon tuo jäljestäminen!

Nyt kesän ollessa melkeinpä parhaimmillaan Ellulla on ilmennyt uusi harrastus, nimittäin kärpästen metsästys. Ellu vahtii kärpäsiä silmä kovana ja yrittää napata niitä suullaan kiinni ilmasta, mikä on kyllä hauskannäköistä touhua! Vielä ei ole tainnut saada yhtäkään kunnolla kiinni, mutta ainakin yritys on kova! Ehkäpä Ellun kehittyessä me emme tulevaisuudessa tarvitse kärpäslätkää ollenkaan...

Loppuun vielä videota meidän juoksupöksyisestä pianistista: 
10 kommenttia:

 1. Voi tässä on nyt niitä pianon pimputus -videoita, joista puhuit! Ihana Ellu! <3 Aika hyvin menee jo tuo soittelu, ja vähän tuli "lauluakin". ;)

  Tsemppiä niiden juoksujen kanssa! Ja hei pitää nähdä, ja pian! :)

  VastaaPoista
 2. Haha, ihana pianisti! Harmi ettei Ellu päässyt verijälkeä tällä kertaa testaamaan, me ollaan Pennyn kanssa sinne menossa.

  VastaaPoista
 3. Mie mietin ensin, että oottako hurahtanu johonki japanilaiseen koira-zen -meininkiin. Sitten välähti, että toko on kai tottelevaisuuskoulu :D

  VastaaPoista
 4. Velipoika ei olekaan vielä kokeillut pianistin hommia :-D Verijälkeä sen sijaan ollaan kerran kokeiltu, se on kyllä mukavaa puuhaa!

  Tsemppiä Ellulle juoksuhousuaikaan! Toivottavasti tässä joskus nähtäisiinkin, kun ei oleMara siskoaan tainnut sitten pentuaikojen tavatakaan :-)

  VastaaPoista
 5. Anna: Juu, pitää nähdä! Laitan sulle viestiä Facebookiin niin sovitaan millon ja missä. Tuut vaikka Ellua katsoon tänne, niin laitan jottain hyvvöö ruokaa tai kahvitellaan. :)

  Ansku: Joo, ois kyl ollu tosi kiva mennä sinne, mut parasta varmaan siirtää se suosiolla seuraavaan kertaan, Ellu on ainakin lenkeillä aika sekaisin kaikista muista hajuista nyt noiden juoksujen takia. :D

  Merita: Haha, ei sentään, tottiksesta tosiaan on kyse. :D

  Hanna: Saatte opastaa meitä joku kerta siinä verijäljessä sitten! Ja juuuuu, pitää ehdottomasti nähdä jossain vaiheessa! Innolla jo odottelen syksyä niin päästäis vihdoinkin parsonlenkkeilemäänkin. Mulla on ollut koko kesän AINA töitä kun ollut lenkit, en ymmärrä miten voi olla näin huono tuuri! Tai sitten voitais sopis kesän loppuun / syksyn alkuun joku E-pentueen tapaaminen. :) Ois kiva nähdä kaikkia!

  VastaaPoista
 6. Meillä on kans Lunalla nyt toiset juokut, eikä ole ollut kärttyinen, kuten ensimmäisellä kerralla :) Housut ei tietenkään ole kivat.. Ja kärpäsiä täälläkin pyydystellään, mutta amppareitten kohdalla saa olla varovainen! Mä oon kans mukana, jos Hanna opastaa meidät verijäljen saloihin, ei olla koskaan päästy kokeilemaan. Niin ja toivottavasti lenkillä vihdosta viimein törmätään ;)

  VastaaPoista
 7. Tuo verijälki olis hauskaa! Munkin pieni perhonen varmaan tykkäisi.

  Ihanat videot, toinen on niin söpö :D

  PS. Pieni korjaus kommenttiisi Meritalle ;) Tottis on sitä palveluskoiratottelevaisuutta ja samaa nimitystä ei missäänyhteyksissäikinämilloinkaan saa käyttää "tavallisesta lässynlää" tokosta! Terveisin nimimerkki "Perhoskoiran omistaja, palveluskoiraperheestä" :D

  VastaaPoista
 8. Anna: Jees, pitääpi pyytää Hannaa opastaan meidät verijäljen saloihin!

  Elisa: Ja sä messiin myös Migon kanssa! :D Haaa ja joo, toko ja tottis juuuu nyt tuli aivokatkos tota kirjoitellessa....dah!

  VastaaPoista
 9. Teillä hyvä pohja jatkaa tuosta itseksenne ja etteköhän te pian saa uuden ryhmäpaikan =) Muistatte vaan edetä rauhallisesti, suunnittelette treenit etukäteen ja ennen kaikkea pidätte hauskaa! Kiitos vielä kerran teille mukana olossa, teitä oli erittäin mukava opettaa. Toivottavasti vielä joskus nähdään koiratapahtumissa.

  VastaaPoista
 10. Kiitos Anu! Juu, suunnitelmallisuus on kyllä kaiken A ja O, muuten menee sekä mulla että Ellulla ihan plörinäksi, on opittu kantapään kautta tämä. :D Tsemppiä sulle uuteen työhön ja tosiaan toivottavasti treffaillaan vielä joskus! :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)