sunnuntai 22. tammikuuta 2012

Agiliitelyä

Tänään oltiin toisen kerran harjoittelemassa agilityä Sport Dog Parkin alkeiskurssilla. Hauskaa oli tälläkin kertaa! :) Ellu oli todella innoissaan, eikä meinannut nahoissaan pysyä: superinnokkuus purkautui ajoittain haukuntana, mutta adrenaliinihöyryt helpottuivat kun oli meidän vuoro treenailla (mentiin järjestyksessä koirakoittain). Sillä aikaa kun muut treenasivat vuorollaan jotain uutta estettä, saivat odottajat tehdä tuttuja esteitä. Teimmekin Ellun kanssa odotteluajalla mutkaputkea, perusputkea, pussia, hyppyä ja keppejä. Lisäksi leikitimme Ellua kontaktin parantamiseksi yhdellä sen lempilelulla ja kävelytimme ympäri hallia. Puuhailu rauhoitti Ellua ja energia pääsi purkaantumaan paremmin.

Ellulle uusina esteinä tuli tänään kepit ja kontaktiesteistä puomi. Joka kerta siis kertaillaan vanhaa, mutta opitaan myös uusia esteitä. Kotiläksyksi tuli kontaktiesteiden alastulon harjoittelua, eli esimerkiksi sohvatyynyn päällä seisomisen avulla opetetaan koiraa pitämään takapää tyynyllä ja etutassut lattialla. Tätä siis meillä luvassa ensi viikolla! Olisi hauska myös ostaa joku hulavanne tai muu rinkula, jonka läpi Ellua voisi opettaa hyppäämään - onko ideoita mikä rinkula ois hyvä?

Tällaisia kuulumisia tänään! :)

3 kommenttia:

  1. Kuulostaa kivalta! Käytiin kesällä Lunan kanssa samassa paikassa alkeissa ja kierrokset oli aina 'erinomaiset', kun kaikki koirakot oli samaan aikaan radalla.. Alastulokontaktin opettaminen on suht tylsää, mutta palkitsee kyllä myöhemmin. Mulle ei tule sopivaa rinkulaa mieleen. Mukavia harjoituksia!

    VastaaPoista
  2. Sopivan kokoinen pyöränrengas voisi olla hyvä. Ainakin agimaisempi kuin hulavanne.

    VastaaPoista
  3. Joo, totta! Se ois passelimman kokoinen...täytyypi vähän kysellä josko joltain tutulta löytyis. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)