keskiviikko 22. helmikuuta 2012

Hepulointia ja päivystämistä

Kylläpäs taas on ollut kiirettä, ei ole ehtinyt blogiakaan päivittää...anteeksi lukijoille, yritän parantaa tapani tästedes.

Ensimmäisenä kuulumisena se, että agility-kurssi saatiin päätökseen. Alkeiskurssi kesti kuusi kertaa, joiden puitteissa tutustuimme esteisiin ja harjoittelimme niitä yksittäin sekä hieman pitempinä, monen esteen pikkuratoina. Ellu hiffasi kaikki esteet aika hyvin, tosin kontaktiesteissä alastuloa pitää vielä harjoitella (tarkoitus kun olisi saada koira tulemaan alas niin, että etutassut ovat maassa ja takatassut vielä esteellä, nyt Ellu ponkaisee vielä välillä innokkuudessaan liian äkkiä esteeltä pois). Viimeiselle kerralle emme valitettavasti päässeet Ellun vatsavaivojen takia (kestivät onneksi vain päivän, ei mitään vakavaa), mutta sitä edellisellä kerralla menoa ja meininkiä kyllä riitti! Siitäpä seuraavaksi:


Ellu oli superinnoissaan heti alusta alkaen - itse asiassa hieman liiankin täpinöissään, nimittäin heti kun päästin Ellun irti ja lähdimme harjoittelemaan keppejä, ei mennyt kauaa kun pikkuinen sai superhepulin: yhtäkkiä Ellu sekosi intoonsa ja lähti vinttikoiramaisen nopeasti juoksemaan sisäkenttää ympäriinsä:

"JEEEEE-MÄ-JUOKSEN-NYT-NIIN-KOVAA-KUIN-MÄ-VAAN-IKINÄ-PÄÄSEN-AAAAA-PUTKI-JEE-HYPPYESTE-JEE-OMG-TÄÄ-ON-NIIN-SAIRAAN-KIVAA-ETTEN-VARMASTI-PYSÄHDY-VAIKKA-MAMMA-TUOLLA-JOTAIN-HUUTELEE-WHIIIIIIIIIII!"

Nauruhan siinä pääsi karkaamaan itse kultakin kurssin koirakolta, oli se Ellun meno aika hauskaa katseltavaa, vaikka ei ehkä niin toivottavaa...noh, parin minuutin kuluttua sain Ellun takaisin hihnaan rauhoittumaan ja otimme paussia. Luulin, että Ellu olisi siinä vaiheessa saanut kaikki höyryt päästettyä ulos, mutta ei, tunnin lopuksi se kun sai päähänsä vetää toiset samanmoiset rundit UUDESTAAN. Oh dear. Ellun seuraan innostui juoksemaan myös yksi toinen koira, villakoira, jonka kanssa Ellu veti muutaman minuutin supernopeaa jahtaamisleikkiä:

"WHIII-MÄ-SAIN-TAAS-HEPULIN-AAAA-JEE-SAIN-KAVERIN-TOSTA-VILLAKOIRASTA-JEE-NYT-MENNÄÄN-KYL-NIIN-KOVAA-KUIN-VAAN-IKINÄ-PÄÄSTÄÄN-HAAAAA-PUTKI!-HAAAA-TOINEN-PUTKI!!-ET-SAA-MUA-KIINNIIIIIIIII!"


Tämän pyrähdyksen jälkeen molemmat koirulit olivat aika läkähdyksissä, ja me omistajat puolestaan hieman noloina, mutta ennen kaikkea suupielet kipeinä - kyllä sen verran oli tullut naureskeltua koirien temppuiluille. Kurssin vetäjäkin naureskeli, että ehkä tähän on tällä kertaa hyvä lopettaa...hehe.

Kotona Ellu onneksi rauhoittuu, vaikka välillä hieman päivystääkin olkkarin sohvalla istuen ikkunasta ulos. Lähelle pitää kylmällä päästä, ja nyt parasta on ollut sylissä istuminen ja makaaminen, peiton alle mönkiminen ja sohvatyynyn alla tuhiseminen
4 kommenttia:

 1. Ihana Ellu ♥ Kivaa, että agility tuntuu mieleiseltä lajilta! Pääsettekö jatkamaan harrastusta samassa paikassa?

  Noista kontakteista sen verran, että ne lienee agilityssä suurin kompastuskivi ja niiden opettamiseen kannattaa tosiaan paneutua kunnolla. Kotonakin niitä voi treenata esim. jos on rappusia tai sitten voi kyhätä jonkin viritelmän, jossa koiran takapää on ylempänä ja tassut maassa. Naksutin on oiva apuväline kontaktienkin opettamiseen! Nimim. kohta vuosi treenattu eikä tämä ole hanskassa vieläkään :-)

  VastaaPoista
 2. Joo, kyllä siellä taitais joku jatkokurssi olla, mutta nyt ihan heti ei päästä sille - ei tää opiskelijoiden rahatilanne anna aina periksi koiraharrastuksille...ehkä keväämmällä sitten. :)

  Ollaan joo tota kontaktia harjoteltu kotona just virittämällä Ellun takapää ylemmäs: tässä meillä on ollut oivana apuvälineenä sohvan istuintyyny, se on just passelin kokoinen tähän hommaan...pitääpi vaan ahkerasti harjoitella sitä, eiköhän se siitä jossain vaiheessa sitten helpotu! :D Tsemppiä teillekin agitreeneihin!

  VastaaPoista
 3. Voi mahoton agilityn riemua, hyvä Ellu! Pääasia, että on kivaa, vaikka kieltämättä se vähän nolottaa, kun oma koira saa hepulit ;D Voin niin kuvitella tilanteen, Nemolla ollut samaa taipumusta :D

  VastaaPoista
 4. Ah, ihana kuulla että jonkun toisenkin koira hepuloi agissa :D Ellu veti kyllä semmoset juoksurundit siellä ettei mitään rajaa! Mut juu, tärkeintä on, että pikkusella on kivaa. :)

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)