tiistai 2. heinäkuuta 2013

Rakkaalla mussulla on monta pöksyä...

Kaikkihan tietävät sanonnan "Rakkaalla lapsella on monta nimeä." Tämän paikkansapitävyyteen olemme havahtuneet Villen kanssa useasti, kun tälle meidän koirulille on vuosien varrella kertynyt jos minkälaista lempinimeä.


Tässäpä teille rakkaat lukijat nyt kokoelma Ellun lempinimiä selityksineen:


 1. Mussu

  Mussu on Ellun arkipäiväinen hellyttelynimi. Käytössä usein esimerkiksi aamuisin, kun olemme juuri heränneet: "Huomenta Mussu!" Mussu on vääntynyt myös nimeksi Mushu, joka on edelleen vääntynyt Pikku-Mushuksi. Mushu on enemmän käytössä silloin, kun huikkailemme Ellua luoksemme. "Missä Mushu?"

 2. Munkelo

  Munkelon juuret ulottuvat Villen lapsuuteen asti, sillä hänen isänsä on aikoinaan kutsunut Villeä ja tämän siskoa "munkelo"-hellittelynimellä. Tämä on tarttunut myös Villen käyttöön. Munkelo on meillä Mussun tavoin arkipäiväisessä käytössä. Tämäkin lempinimi on käytössä usein silloin, kun huhuilemme Ellua.

 3. Pöksy

  Pöksy tuli käyttöön silloin, kun Ellulla alkoi juoksut. Lempinimi viittaa konkreettisesti Ellun juoksun aikana käytettyihin suojapöksyihin. Tämä nimitys on jäänyt elämään edelleen, vaikka Ellu onkin jo leikattu.


 4. Tuhnu

  Need I say more? Tuhnu tulee siitä, että Ellu osaa päästää aivan käsittämättömän pahanhajuisia tuhnuja. 

 5. Känkkä

  Känkylä viittaa Elluun silloin, kun hän on hieman väsynyt. Väsymys saattaa purkaantua pienenä hulivilinimeininkinä, jolloin Ellu kierii selällään ja hellästi nappailee suullaan kiinni käsistämme, kun häntä rapsuttelemme. Parhaiten tätä meininkiä kai kuvaisi vertaus, että se on samanlaista meininkiä kuin silloin kun kaksi parsonia leikkisästi painiskelee keskenään. Känkkä on myös kehittynyt eteenpäin nimeksi Känkylä.


 6. Pieni

  Tämäkin lempinimi on konkreettinen: Ellu oli E-pentueen pienin pentu ja on edelleenkin siro ja pikkuinen parson. Tätäkin lempinimeä käytämme usein, kun ihmettelemme, minne Ellu on mennyt: "Missä pieni?" huhuilemme, ja jo tulee pieni nenu esiin peittojen välistä. Pieni on kehittynyt myös potenssiin kaksi: Pieni-Pieni.

 7. Löysä

  Nyt varsinkin kun on ollut näitä kuumia kesähelteitä ja meillä on parvekeremontti (jonka takia emme voi tuulettaa ja sisällä on välillä kuolettavan kuuma), on Ellukin ottanut rennosti sisällä. Kuumuus yksinkertaisesti vetää mehut pois tältäkin energiapakkaukselta, ja olotilaa on tullut kuvaamaan lempinimi Löysä, tunnetaan myös nimellä Löysis. 

Näiden lempinimien ohella kutsumme Ellua ajoittain myös seuraavilla nimillä: Lellukka, Ellu-elukka, Muksu, Nappipeppu, Pallero, Nautiskelija ja Pusukone.

Onko teillä koirillenne jotain hassuja lempinimiä? :)

4 kommenttia:

 1. Ihania lempinimiä ihanalla Ellulla <3

  Veljensä Martti saa kuulla myös ainakin seuraavia nimityksiä: Mara, Marde, Marttinen, Neponen, pupsi, pieni poika :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Neponen! :D Ihania hassuja nimiä Martillakin! :)

   Poista
 2. Löytyyhän niitä. Essi on tietysti Messinen, kuten blogikin kertoo. Hän on myös Mussukka, Nöpöstiina (vaikkei Tiina olekaan),Läskipeppu (okei, se on vähän häijyä, mutta enää ei oo peppu niin pyöree että jotain opittiin siitä nimestä),Kaunotar ja Ahmatti. Ahmatti Essissä vierailee kuta kuinkin ruoka-aikoihin.
  Essin sisko on Tiuku, mutta myös Kerpsukka ja Diiva. Ja koplaan kuuluva Onni on Hömelö (tarttee tuskin selitellä). Onni on myös Onskudalla.
  Rakkailla on tosiaan monta nimee. Ja Onnista tuli vielä mieleen Leiju, eikä sitäkään varmaan tarvii selittää mistä se tulee.
  Terkkuja sinne täältä Essilästä.

  VastaaPoista
 3. Hauskoja lempinimiä Ellulla, toi Munkelo on mun suosikki, siinä on jotain niin mainiota :D

  Meidän koirilla on kans kaikenlaisia, Nemo oli alkuun Pirpana ja Pikkarainen, nyt kun on noita pienempiä, niin ei juuri noita enää käytetä, mutta yhteisnimityksenä koirilla on esim. Hemulit, Hemulipeikot, Pusukoneet (sama), Vilperit, Pimpulat...

  VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)