perjantai 25. lokakuuta 2013

Koirauimala!

Nyt on sitten katsastettu Tampereen Koirauimala (nimi hieman hämää, sijaitsee Nokialla). Oli mielenkiintoinen paikka! Nettisivut löydät täältä: Koirauinti.

Matkaan lähdettiin koko konkkaronkan voimin ja mukaan saimme vielä Ellun poikaystävän Milonkin ja tämän omistajat. Kaksi russelia valmiina uimiseen!

Ellu oli sisällä heti ihan tohinoissaan ihmettelemässä. Kuononpää muuttui hetkeksi hieman vaaleanpunaiseksi, kun suihkukoppiin meneminen aiheutti pientä stressiä...tästä kuitenkin selvittiin kunnialla. :)
Hommahan toimii siis siten, että ensin sisälle mentäessä riisutaan ulkokengät ja takki ja mennään koiran kanssa suihkukoppiin, jossa koiralta pestään tassut ja masunalusta. Tämän jälkeen koiralle puetaan päälle kelluttava liivi ja sitten se on menoa!

Uima-altaaseen koira menee uittajan kanssa. Omistaja seisoo altaan reunan takana ja houkuttelee koiraa luokseen kutsuilla, kehuilla ja lelulla. Milo oli ensimmäisenä vuorossa ja häneltä uiminen sujuikin heti alkuun oikein hyvin. Ellu puolestaan aloitti ensimmäisen uintikertansa jokseenkin paniikissa, mutta onneksi uittaja oli vieressä auttamassa eteenpäin ja ohjaamassa oikeaan uintiasentoon (Ellulla tuppasi alapää painumaan liian alas, jolloin uimisesta tuli hankalaa). Myös kelluliivit auttoivat. 

Ellu ja Milo vuorottelivat altaassa, ja uiskentelivat kumpainenkin aina muutaman kerran altaan päädystä päätyyn. Silloin, kun Milo uiskenteli, Ellu juoksi tomerana ympäri allasta...Molemmilla koirilla uintitaito ja koordinaatio parani jo tällä yhdellä kerralla (kerta = 30 min) ja uinti alkoi sujua uudella tavalla. Ellunkin ensipaniikki lieveni uintikertojen mukana. Suosittelemme siis lämpimästi kokeilemaan tätä! Jännää se oli, sekä koirille että omistajille!

Mikäli koirauinti kiinnostaa, niin tuohon 30 min ajalle kannattaa ottaa joku koirakaveri mukaan: Ellulle tai Milolle puolituntinen olisi ainakin näin alkuun ollut liian pitkä sessio uida pelkästään yksin. Vuorottelu teki hyvää ja koirat totuttelivat uimiseen hiljakseen. Ja hei, motivointina vielä: puolen tunnin uimisreissu vastaa kahden tunnin metsälenkkiä!

1 kommentti:

  1. Tää ois niin OÄnnin juttu. Onni rakastaa uimista....tai oikeastaan RAKASTAA HIRRRRMUISESTI uimista. Essi on varmaan samis Ellun kanssa, eli pikkuisen varovainen. Ja Tiuku menee pohjaan kuin kivi. Ilman kelluntaliivejä ei mitään asiaa edes ui8marannalle. Tiuku vaan ei osaa uida ja tosiaan painuu pohjaan. Kaikkea on koitettu. Ja liiveihin päädytty jotta kaiki8lla ois kivaa.
    Pirtsakka typy tämä Ellu. Terkkuja Essilästä.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)